Skip to main content

EKO Promina d.o.o.  •  Put kroz Oklaj 144  •  22303 Oklaj  •  022 881 046  •  kontakt@eko-promina.hr

Izjava o kolačićima

Uvod

Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi internetska stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja internetske stranice u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće vam biti dostupne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na vaše računalo, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane internetske stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe internetske stranice koju posjetite od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići obično spremaju vaše postavke, postavke za internetsku stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu internetsku stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava internetskoj stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ukoliko vi to omogućite - internetske stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu.

Korištenje kolačića na www.eko-promina.hr

Eko-promina.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Kada koristite našu internetsku stranicu možete također zaprimiti kolačić „treće strane“. Eko-Promina.hr upotrebljava kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenosti internetske stranice radi dobivanja nužnih informacija o uspješnosti internetske stranice i pri tom također koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

Eko-Promina.hr također upotrebljava kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda/usluga i to na samoj internetskoj stranici, na prikazivačkim mrežama i kroz korištenje ponovnog marketinga na usluzi Google Analytics. Upotrebom kolačića dobavljači treće strane (uključujući i Google), u suradnji s Eko-Promina.hr, prikazuju oglase Eko-Promina.hr na internetskim lokacijama na cijelom internetu. Posebno ističemo da možete isključiti usluge Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Upravitelj postavki oglasa (http://www.google.com/settings/ads). Također, u svrhu planiranja objava sadržaja primjerenih vašim interesima i budućih marketinških kampanja koristimo alat Google Analytics Demographics and Interest Reporting gdje možemo upotrebljavati podatke iz Googleova oglašavanja na temelju interesa ili podataka o publici treće strane (npr. dob, spol i interesi) na usluzi Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

Kako onemogućiti kolačiće?

Ukoliko želite, možete onemogućiti spremanje kolačića na vaše računalo, no blokiranje svih kolačića moglo bi imati negativan učinak na korištenje mnogih internetskih stranica, pa tako i ove. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internetskom pregledniku. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu potrebno je ažurirati postavke svojeg internetskog preglednika (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pregledniku odabirom izbornika za pomoć).

Trenutno postoji nekoliko internetskih stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim internetskim adresama:

Društvene mreže

Društvene mreže također mogu postavljati kolačiće na vaše računalo. To se događa na web stranicama koje vam omogućavaju prijavu i registraciju preko računa društvenih mreža te ukoliko dijelite sadržaj web stranice na društvenim mrežama (npr. putem „Like“ gumba). Konkretni utjecaj na vašu privatnost će se razlikovati od društvene mreže do društvenu mreže te ovisi o postavkama privatnosti koje ste izabrali na tim mrežama. Kako upravljati ovim kolačićima možete saznati na njihovim web stranicama.